Твоят здравословен начин на живот

Лешников тахан

Лешников тахан

Лешников тахан или лешникова паста/крем е едно от най-съвършените изкушения за любителите на здровословния начин на живот. Съчетаващ невероятен вкус и меко усещане, лешниковият тахан е не само здравословна храна, но и блажено усещане за сетивата. Лешниците се отличават със силен аромат, който се усеща още с отварянето на капачката. След аромата следва и наситеният вкус на лешници, събран в гъста, кремообразна форма, която подсилва желанието в невиждани размери. Накрая остава само насладата от продукта!

Лешниковият тахан се отличава с:

  • Фина суровина, която е по-мека и приятна за усещане от едросмления тахан;
  • Лесен за храносмилане и не дразни стомаха и червата;
  • Невероятен вкус на лешници;
  • Богат набор от витамини и минерали;
  • Полезни мазнини и фибри;
  • Без добавена захар, подсладители и консерванти;
  • Подходящ за приготвяне на сурови изделия;

Лешниковият тахан е богат източник на хранителни макронутриенти като белтъчини, мазнини и въглехидрати. Протеиновото съдържание на продукта достига 15%, а количеството захари е минимално. Лешниците се отличават с високо съдържание на фибри, които улесняват смилането на тахана, както и функцията на цялостната хранисмилателна система. Лешниковият тахан е богат източник на мононенаситени мазнини, повечето от които са омега-6 мастни киселини. Тези мазнини са есенциални за метаболизма и енергоснабдяването на тялото, както и за функцията на сърцето и здравословните нива на лош холестерол.

Лешниците са богати и на множество микронутриенти. Сред витамините, най-концентрирани са витамин Е, витамин Б-1, витамин Б-6, витамин Б-9 и витамин К. Минералите са с още по-висока концентрация, като 100 грама лешников тахан осигуряват 41% от нужния магнезий, 26% желязо, 29% фосфор, 19% калий, 86% мед и 309% манган.

Начин на употреба

Лешниковият тахан може да се намаже върху хляб, бисквити, палачинки или да се добави към каши и овесени ядки.

Лешниковият тахан се комбинира с други приятни вкусове като канела, рожков, какао и мед.

Може да се използва за приготвянето на сурови десерти, торти и протеинови баровe.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.