Твоят здравословен начин на живот

Шоколадово-кокосови мъфини

Шоколадово-кокосови мъфини
  • 500 г брашно от просо
  • 200 г кокосова паста
  • 3 дози шоколадов протеин
  • 5 с.л. натурално какао
  • 1 бр есенция с аромат на ром
  • стевия на вкус (течна)
  • 1 ч.л. лимонена киселина
  • 1 ч.л. сода
  • 350-400 мл вода

Брашното, протеинът, какаото, есенцията и кокосовата паста се смесват добре, като постепенно се добавя вода до постигането на гъста, хомогенна смес.

Накрая се прибавя стевията на вкус. Когато се постигне желаната сладост, се слагат содата и лимонената киселина.

Получената смес се изсипва в силиконови формички за мъфини и се пече на 180°C до достигане на кулинарна готовност (около 45-50 минути, проверете с клечка за зъби или дървено шишче).

Ако имате по-мощен блендер с подходящо ножче за смилане на сухи и твърди съставки, можете да купите просо на зърна и сами да си направите брашно.

По същия начин се прави и домашна кокосова паста, като за целта е нужно да се използват неподсладени и пълномаслени кокосови стърготини.

Ако не желаете да ползвате протеин за рецептата, увеличете количеството какао и добавете 2-3 цели яйца.

От получената смес и спрямо големината на формичките могат да се получат 12 бр мъфини (всеки от тях с тегло 80 г и приблизителна хранителна стойност от 276 калории, 15.9 г белтъчини, 12.43 г мазнини, 26.9 г въглехидрати).

Време за приготвяне Грамаж на порцията Белтъчини Въглехидрати Мазнини Ккал
60 мин.9601903231493323


В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.